2012. március 18., vasárnap

Amikor a gólya is RÓZSASZÍNBEN látja a világot


Amikor a gólya is RÓZSASZÍNBEN látja a világot

Láttam már gazdag embert hatalmas aranyfuxal a nyakában, de gólyát babanyaklánccal még soha. Vagyis egészen tegnapig. Szegény műanyaggólyát kitették a kapuba és a nyakába lógattak egy gumibabát, amitől úgy nézett ki, mint egy bazári majom. Mondjuk, ha jól belegondolok, anélkül is meglehetősen bizarr látványt nyújtott.


http://www.sxc.hu/photo/709649
Ez a gólya legalább megúszta a nyakláncot:-)
Amikor már kezdtem magamban letisztázni a dolgot, hogy valaki vélhetően nagytakarítást végzett otthon és a pincében talált lomokat kitette a kapu elé az arra járó szemeteseknek, úgy ért az újabb sokk, mint akit jól pofán csapott egy szembejövő péklapát. Újabb gólya, újabb babanyaklánccal és néhány kilométerrel odább még egy. Mi a fene történik itt? Ellepte a földet egy idegen civilizáció, amelyik műanyaggólyákkal öl? Elképzelem, ahogy a nagy szárnyaikkal kitépik a nyakukba lógatott babákat és Molotov-koktél helyett azokat hajigálják a tanácstalanul bámuló Földlakók felé. A baba komoly fegyver…
S miután már tényleg beperáztam, hirtelen világosság gyulladt az agyamban. A gólyás baba nem más, mint jelzés, valami olyasmi: hogy újszülött van a háznál. Baromi praktikus, még akkor is, ha egyébként meghökkentőbb, mint bicskával enni a fagylaltot.
Elképzeltem, mi mindent lehetne még hasonló módon mások tudomására hozni, ami ráadásul még olcsóbb is lenne, mint ha az ember sms-t küld. Baba lesütött szemmel, széttárt lábakkal: szingli lány van a háznál, aki ráadásul, jó ideje szingli. Összecsukott lábbal, kezelték a problémát, de a lány még mindig szingli. Kapura kiakasztott vörös zászló: újra bejöttek az oroszok, vagy megjött a havim, Jóska, ma maradj otthon.
Monoklis baba a kapuban: vigyázat részeg, ha feldühíted, üt! Ha vödröt is kiraknak mellé: már másnapos, de még mindig üt.
Hatalmas fánk láncfűrésszel kettévágva: fogyókúrázó a háznál, ha sütit hozol ajándékba, te is így jársz. Fánk hatalmas öltésekkel összevarrva: megjött az Amerikában élő ismerős fia és azt mondta, neki kövéren is tetszik a lány. Fánk porcukorral leszórva: télen lesz az esküvő.
Hatalmas lájk jel áthúzva: depressziós a házigazda, mellétéve egy üzenőfal: posztold ki a facebookra, úgy hiányzik a szabadságon lévő pszichiáterem, mint egy falat kenyér. A lajk jel lefordítva: ezt megszívtam, mert nem szabira ment, hanem öngyilkos lett…
Rózsaszín süti az ablakban: lehet jönni puncstortát enni, vagy már megint lusta voltam rendet rakni a szekrényben és ráborult a puncsaroma a fehér kucsmámra, amit kitettem a levegőre száradniJ
Hát bevallom, az én szekrényemben sincs valami hatalmas rend – nem is ezért szeretnek – de amit ma elétek teszek, az mégsem a rózsaszínű sapim, hanem egy isteni eperes rózsaszín csoda.

EPERKOCKA MASKARPONE KRÉMMEL

Így készül a tészta: két egész tojáshoz két kanál cukrot adunk és azt jó habosra keverjük. Ehhez hozzáadunk néhány csepp meggyaromát, egy csomag sütőport, két kanál sima, 2 kanál réteslisztet, 10 deka túrót, 1 kanál olajat, majd szeletekre vágott epret keverünk hozzá és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percet sütjük. A krémhez néhány nagyobb szem epret összezúzunk és a mascarpónéhoz keverjük. Porcukorral ízesítjük. A kihűlt lapot kettévágjuk, megkenjük az epres krémmel, majd arra felvert tejszínhabot teszünk, amihez zselatinfixet keverünk (ez el is hagyható). A tejszínhabra szeletelt epret teszünk, majd olvasztott csokival megöntözzük. Befedjük a másik lappal, amire szintén olvasztott csokit csurgatunk. Kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, majd megkóstolhatjukJ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése