2012. március 31., szombat

Csoda MÁSállapotban


Csoda MÁSállapotban

Elég csupán ráülni a kőre vagy le kell dobni a bugyit is? Esetleg fontos, hogy a párunk is velünk legyen, vagy bármelyik férfi jelenléte elég ahhoz, hogy megtermékenyüljünk azon az állítólagos csodatévő helyén? J Kérdések, melyekre egyelőre se a kutya, se a természetgyógyászok nem adnak választ, így vélhetően hülyén fogok meghalni.

Ha meg nem is termékenyülünk, de a lelkünknek biztosan jót tesz:-) Ez nem az a hely! De csodás...
Vajon hány kufircot láthatott már az a bizonyos csodatévő szikla, melyről az a mondás járja, hogy bizony aki azzal kapcsolatba kerül, hát úgy megtermékenyül, mint a csuda. Hiába kutattam a különböző könyveket, cikkeket, arra egyikben sem találtam a választ, aztán, hogyan is lesz termékeny valaki, aki odazarándokol.
Ha már nem írták le az okosok, engedjétek meg, hogy magam próbáljam megfejteni, eme titokzatos jelenséget. Szerintem a legkézenfekvőbb, hogy a párocskák stikában szerelmeskednek a kőnél. Azt mondják, a változatosság, na meg az izgalom adrenalint termel, ami állítólag használ a fogantatásnak. Hát akkor ezzel ki is lőhetjük a csodatévő szűz közreműködését! Kissé bizarrabb ötlet, de ez sem elképzelhetetlen, hogy egy titokzatos genetikus, vagy nőgyógyász „üzemelteti” a követ, ahol a sűrűn imádkozók egyszer csak megtalálják az orvos magánrendelőjének telefonszámát. Aztán az sem kizárt, hogy a csodára várakozó turisták egészen egyszerűen csak megunják a semmittevést és unalmukban egészen egyszerűen egymásnak esnek, ami megint csak használ annak, hogy kilenc hónap múlva felsírjon egy csecsemő.
S mivel rengeteg a meddő ember, így sokan ellátogatnak arra a helyre, ami szerintem előbb utóbb biztosan azt eredményezi, hogy a csodatévő kő mellett egy csodatévő pénztár és egy büfé is megjelenik. Elképzelem, az árlistát.
A kő érintése: 5 euro, bugyi nélkül: 10 euro. Szerelmeskedés a kőnél: 30 euro, gumi nélkül 40 euro. Idegen férfi igénybevétele: 50 euro, kipróbált hím esetén (értsd már gyerekes): 100 euro. Újabb kérdés? Ki ad majd számlát? A csodatévő szűz, vagy a területileg illetékes önkormányzat? És a számlára mit kell majd ráírni? Megtermékenyítés kősziklával? Hát ez kőkemény…J
Csodatételre ugyan ma sem vállalkoztam, de arra igen, hogy kipróbáljak egy receptet, amely nemrég pattant ki a fejemből, na nem a varázslatos sziklánál, szimplán a zuhany alatt. Aztán gyorsan fakanalat ragadtam, és kipróbáltam, milyen is lehet a balzsamecettel párolt zöldségeket rétesbe tölteni. Nekem bejött, próbáljátok ki, ti is!

ZÖLDSÉGES RÉTES, KICSIT MÁSKÉPPEN

Egy jó nagy fej lilahagymát vékony csíkokra vágok, majd vajon sütni kezdem. Amikor már megpárolódott, ráteszek egy kávéskanál cukrot, egy evőkanálnyi balzsamecetet és 3 evőkanálnyi vizet. Amikor sűrű ragacsos szósz lesz belőle, hozzáadok egy kisebb fej lereszelt céklát, egy nagyobb lereszelt sárgarépát és lereszelt fehér retket. 

További 2 teáskanál cukrot és 2 evőkanál balzsamesetet töltök rá. Kevergetés közben puhára párolom a zöldségeket. Ha savanyúnak találjuk a zöldséget, még cukrozhatjuk. Amikor kihűlt, hozzáadunk egy tojást és kb. 1 deci búzadarát. A réteslapot megolajozzuk és ráteszünk még egyet. Ebbe töltjük a zöldségmasszát, majd feltekerjük az egészet. Tetejére sajtot szórunk és kb. 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése