2012. március 24., szombat

SEMMITTevés


SEMMITTevés

Nem kétséges, megtaláltam az életcélomat! Semmit akarok tenni, sőt meg akarom fosztani a címvédőt a semmittevésért járó világbajnoki trófeától. Semmit tenni szerintem annyit tesz, mint k***ára leszarni a világot, és élni, ahogy senki nem meri megtenni.

Semmittevés... valahogy így kell?
Ha elemezzük ezt az összetett szót, semmittevés, valójában egy tök értelmetlen fogalmat kapunk, úgy hiszem, ilyesfajta dolgokra mondja a művelt magyar, hogy paradoxonJ Én többnyire csak olyan társaságokban használom ezt a szót, ahol olyasmiről kell beszélni, mint, hogy szörnyű, miszerint Afrikában éheznek a gyerekek, meg, hogy  valami már megint marhára történik a bux indexel. Közben meg mindenki azt lesi, mikor léphet le piálni és mocskos részletességgel kibeszélni a tegnap esti erotikus kalandját. Az ilyen társaságokban érdemes továbbá bedobni a performance és a diszciplína szavakat is. Ha meg valaki továbbragozza őket, hát megszívtad, de életmentő lehet arra is hivatkozni, hogy most fel kell venned a telefont, mert épp az afrikai árvák hívnak, hogy megköszönjék a tegnap megérkezett konzervlecsó szállítmányt.
http://www.how-to-draw-cartoons-online.com/cartoon-sun.html
Semmittevés! Kívánatosabb ez a szó, mint a manna, vagy mondjuk a lottófőnyeremény. A semmittevés mámorára vágyom, arra, hogy naphosszat napot lopjak, na meg unatkozzam. Tulajdonképpen ezen három cselekmény mindegyikének bajnokává válni olyan filozófikus célt vetít a szemem elé, ami miatt azonnal érdemes lemondani a xanax seduxen kombó által okozott azonnali szívleállásról. Megjegyzem a naplopás szintén paradoxon, ami viszont arra utal, hogy a paradoxonokért érdemes élni, ezek a fogalmak azok, amelyek szivárványt festenek a túlvezérelt, hiperaktív szánalmas életünkbe.
Elképzelem, ahogy a napi rendes semmittevésem után csak úgy unaloműzésként még napot lopok, mondjuk úgy egy-két órán keresztül. És azoknak, akik mindezért beszólnak, én is beszólok, mert egy semmittevő világcsúcstartónak ezt is szabad. Meg szabad még nem válaszolni az ostobán feltett kérdésekre és szabad olyan dolgokat tenni, amelyeknek egyébként semmi értelmük nincs, csak úgy önmagukért jók.
Szóval, nem kétséges, megtaláltam az életcélomat! Semmit akarok tenni, sőt meg akarom fosztani a címvédőt a semmittevésért járó világbajnoki trófeától. Semmit tenni szerintem annyit tesz, mint k***ára leszarni a világot, és élni, ahogy senki nem meri megtenni…de egyszer majd összeszedem magam és Istenemre mondom, én aztán tényleg nagyon megteszem.J
Ha maradnék ezen a logikai síkon, most azt mondanám, csók, rendeljen ma mindenki pizzátJ De mivel ez mégiscsak egy gasztroblog, így természetesen nem lophatom itt a napot. Viszont úgy gondoltam, ma egy olyan ételt ajánlok, amelyik semmi perc alatt összehozható és még finom is.


SÜLTZÖLDSÉGES, MAGOS TÉSZTASALÁTA



Eredetileg hamburgerbe szántam a zöldséget....
...és ez lett abból, ami kimaradt.
Többször ajánlgattam már köretnek grillben sült zöldségeket, hát ma szintén ezekre, illetve ezek maradékára lesz szükségünk. Ezeket kis kockákra daraboljuk, közben kínai rizstésztát leforrázunk és pár percig állni hagyjuk. Ezalatt megpuhul, és leszűrhetjük. A tésztát megöntözzük olívaolajjal, apróra vágott fokhagymát és petrezselymet szórunk rá, majd hozzákeverjük a sültzöldségeket és a feldarabolt diót is. Végül a tetejére pirított lenmagot szórunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése