Szívelégtelenség
Az én szívem kapott már elégtelen
osztályzatot profitól és amatőrtől is. Míg a profi az osztályozás után
szívultrahangra küldött, addig az amatőr a francba.J
Ha valaki mostantól azt vágja a
fejemhez, hogy szívtelen vagyok, hát bizony nagyobbat téved, mint ha a
levendulás fagyit különlegességnek, nem pedig ehetetlen sznob nyavalyának
nevezné. Olyan valami történt velem a napokban, amit én magam sem hinnék el, ha
valaki más mesélné, de mivel józan voltam és be sem szívtam, így bizonyosan
állíthatom, tényleg megtörtént a dolog. Ráadásul gyorsan le is fotóztam a
bizonyítékot, mielőtt valaki végképp kétéves pszichiátriai gyógykezelésre utaltatna,
miután elmesélem a sztorimat.
Aki rendszeresen olvassa a blogomat,
vagy az élet azzal sújtotta, hogy személyesen is ismer, az tudhatja, hogy
szkeptikus vagyok a csodákkal, jelenésekkel, jósokkal és hasonló kamu szagú
dolgokkal kapcsolatban. Elvem az, hogy amit kézbe tudok venni, az biztosan
létezik, a többi meg mindaddig csak mese, amíg nem manifesztálódik olyan
formában, amit kézbe tudok venniJ Szóval
meglehetősen szkeptikus vagyok, a napokban mégis elbizonytalanodtam. A történet
úgy indult, ahogyan egy átlagos estém általában…főztem. Vega hortobágyi
palacsinta készült, amihez, mint tudjuk, elengedhetetlen a palacsinta
elkészítése. Mindenből az került a masszába, mint máskor és éppen azt a sütőt
kaptam elő most is, amivel ezer éve készítem ezt a fajta finomságot. Palacsintában
egyébként profi vagyok, annak idején a kollégiumban annyit sütöttünk belőle, hogy
ha nem megesszük, hanem eladjuk, már nem itt sínylődnénk, hanem valahol Balin
unatkozhatnánk két méregdrága koktél szürcsölgetése közben. Hát ezt is
elcsesztük…J
http://thehypnotherapyteam.wordpress.com/2011/08/22/tips-for-dealing-with-holiday-anxiety/ |
Szóval úgy sütöttem a palacsintát, mint
mindig, amikor az egyiken valami furcsa dolgot fedeztem fel. Mondom, tök józan
voltam és a konyhában is 100-as izzó ontja a fényt, mégis azt kellett
megállapítanom, hogy a megsült tészta egyik oldala tele van szívekkel. Tényleg
nem bolondultam meg és nem is kamuzok, meg hát itt van a fotó is, amely ezúttal
szolgáljon bizonyítékul minden hitetlen számára. Aki tud palacsintát készíteni,
bizonyíthatja, hogy ezeket a formákat szándékosan nem lehet belesütni egy
palacsintába, vagy legalábbis én nem tudom, hogyan kell.
Hogy ez a furcsa dolog, esetleg
üzenet-e, vagy csak egyszerű véletlen, nem tudom megmondani. Okkultista tanácsadó barátom szerint a palacsintán nem véletlenül jelentek
meg szokatlan formák, szerinte ez pozitív üzenet, többek között kiteljesedést
jelent. Hát az mondjuk rám férne már…
Mindenesetre kíváncsian várom a
következő jeleket. Elképzelem, ahogyan turbékoló galambok jelennek meg a rántottában,
vagy egy húszezres rajzolódik ki a spenótban, esetleg egy nagy ököl a túrós csuszában.
Na, az lesz csak elgondolkodtató, filózhatok majd rajta egy ideig, mi a túrót
is jelenthet a dolog…
Addig azonban inkább közzé teszem a
hortobágyi „szíves” palacsintám receptjét, hátha az elkészítése közben veletek
is megtörténik a csodaJ
VEGA HORTOBÁGYI PALACSINTA
A töltelékhez
lencséből pörköltet készítünk, de csinálhatjuk szójagranulátumból is. A hagymát
olajon megpároljuk, teszünk hozzá kevés paradicsomot, paprikát, sót, borsot és
kis vízzel felöntjük. A pörköltalapot többször felöntjük kicsi vízzel, így lesz
jó szaftos. Amikor már szép szaftunk képződött, hozzáadjuk a konzervlencsét,
vagy az előre vízben megfőzöttet és még kb. 20 percig kis lángon főzzük. Vigyázzunk,
ne menjenek szét a szemek! Ezután a lencsét kiszedjük a léből, amit tejfölös
habarással besűrítünk.
Ezután
két tojást kb. 1 deci tejjel és 1 deci szódával összekeverünk, hozzáadunk pár
csepp olajat, csipet sót és annyi lisztet, hogy híg masszát kapjunk. Ebből
sütjük meg a „szíves” palacsintákatJ A tésztát megtöltjük a lencsével, úgy, hogy
a palacsinta mindkét végét benyomkodjuk, mint a töltött káposztánál. A
töltelékeket a szafttal bőven meglocsoljuk, így tálaljuk.
Szó nincs csodáról. A jelenség neve pareidolia.
VálaszTörlés