2012. március 27., kedd

SZTÁRRECEPTEK - MA BÓDI MARGÓ RECEPTJEI


Sziasztok!
Ezentúl egy-egy kedves barátom, ismerősöm is megosztja veletek kedvenc receptjeit. Olvassátok és fogadjátok őket szeretettel!

SZTÁRRECEPTEK - MA BÓDI MARGÓ RECEPTJEI


Túrógombóc búzapehellyel 

Hozzávalók 4 személyre: 
Tehéntúró 60 dkg
Tojás 3 db
Zabpehely 6 dkg
Búzadara 6 dkg
Folyékony édesítőszer
Natúr joghurt 4 dl
Csipet só
Citrom, narancs reszelt héja
vaníliás cukor 1 cs.
földieper gombóconként 1 közepes méretű szem

Az áttört túrót a tojások sárgájával, vaníliás cukorral, reszelt citrom és narancs héjával, valamint a búzadarával és a zabpehellyel összegyúrjuk, majd a tojások felvert habjával lazítjuk, édesítőszerrel ízesítjük. Míg pihen a tészta előkészítjük az epret. Fél óra pihentetés után, vizet forralunk és a tésztából pingpong labdányi golyókat formázunk, közepükbe epret teszünk, és a forrásban lévő sós vízben kb. 10 perc alatt készre főzzük.  Tálaláskor édesítőszerrel ízesített natúr joghurttal nyakon lódítjuk. Eperrel, citromfűvel díszítjük. 


Szilvás lepény 

Hozzávalók 10 személyre (kis tepsihez):
Finomliszt                    15 dkg
Graham liszt                 15 dkg
Margarin                      20 dkg
Porcukor                     20 dkg
Vaníliás cukor              1 cs
Szilva                           1 kg
Tojás                           1 db
Fahéj
Citrom
Zabkorpa                    30g

A lisztet a margarinnal összemorzsoljuk, majd összedolgozzuk a cukor felével, a sóval, az  egész tojással, és cipót formázunk belőle, amit kb. ½ órán át pihentetünk. A tészta felét elnyújtjuk és margarinnal bélelt tepsi aljába tesszük. Megszórjuk zabkorpával és rárakjuk az őrölt fahéjjal, vaníliás cukorral és a cukor másik felével  ízesített szilvát. Ráterítjük a tészta másik felét, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőbe készre sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.



Sült cukkini kechuppel

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg zsenge cukkini
1 ek olívaolaj
bors
kechup

Elkészítése:
A jól megmosott, leszárított cukkiniket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Felforrósított olívaolajon ropogós sárgára sütjük. Szalvétára szedve, alaposan lecsöpögtetjük. Tálra rendezzük, majd kechuppel jócskán nyakon öntjük. Önálló ételként fogyasztható, de sültek mellé köretnek is finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése