2012. március 14., szerda

CSODÁRA várva, avagy Szent Péter eurója


CSODÁRA várva, avagy Szent Péter eurója

Az égbolt szikrázott, miközben Szent Péter a felhők közül kidugta az egyik kezét. Miután észlelte, hogy már csepereg az eső, magára húzta esőkabátját és lesétált az égi lépcsőn. A fordulóban kicsit elidőzött, mert nem emlékezett rá pontosan, hogy a lábtörlő alá tette-e a mennyország kapujának kulcsát, de aztán legyintett és mosolyogva folytatta útját. És persze mindezt magam is végignéztem. Na így képzelem én el a csodátJ

http://www.marvellousmurals.co.uk/stainedglassstpeter.htm
Saci barátnőmék nemrég jöttek haza Izraelből és hát egy perc alatt sikerült lesokkolnia az ajándékával. Pedig azok, akik ismernek, jól tudják, hogy engem aztán elég nehéz megdöbbenteni, hiszen bulváron edződtem, na meg egy olyan apán, aki maga volt az időzített bomba, ha kicsit többet ivott a kelleténél.  Szóval Saci elővette a bőröndjéből a kagylókeretbe foglalt ajándékomat, amely első látásra valóban úgy tűnt, mint a megtestesült csoda. Barátnőm és a férje valami domboldalon állnak, jobb oldalukon Jézussal, bal oldalukon meg Mózessel. Jézus, miközben barátaink a kamerába vigyorogtak, Saci mellét stírölte, ami a pusap hatására éppen kibuggyanni készült az eredeti méreténél egyébként is két számmal kisebb toppjából. Mózes meg, a gyengébbek kedvéért, kőtáblát tartott a kezében, és mint valami gagyi teleshopos fazon mutogatta a rávésett parancsolatokat. Már, ha azok voltak és nem pedig a helyi palacsinta receptje héberül. Saci azt mesélte, hogy annyira lesokkolta őket a megelevenedett Jézus látványa a pusztában, hogy szinte automatikusan nyúltak a pénztárcájukba az 50 euróért és adták azt oda magának a Megváltónak, aki végül angolul megköszönte a közreműködést és közölte, hogy a pénzt majd duplán visszakapják a mennyországban. Elképzelem, ahogy Saci átfúródva a halál alagútján megérkezik Szent Péter elé, aki mielőtt kitárja előtte a kaput még 100 eurót kacsintva a zsebébe dug. Na, ez aztán tényleg maga lesz a csoda.
Mindig arra gondolok, hogy csodás dolog lehet a csodára várni és hinni, hogy a mocskos üvegablakon tényleg Szűz Mária arca rajzolódott ki, mert valaki üzenni akar nekünk a túlvilágról. Én azonban inkább csak arra gondolok, hogy valami vásott kölyök összemaszatolta az ablaküveget, amin nem Szűz Mária, sokkal inkább csak egy tucat ujjlenyomat jelent meg. Egy másik ismerősöm azt állítja, hogy amikor terhes volt, az őrangyala rendszeresen ott vigyázott rá éjszakánként a hálószobában, de én meg arra gondolok, hogy a szexhiány miatt hallucinált mindenféle ismeretlen, nagy micsodával rendelkező pasikról.
Persze azért én is hiszek valamiféle csodában, hiszen anélkül az életünk olyan lenne, mint a lefolyó víz nélkül, kiüresedett és büdös. A csodát azonban én sokkal inkább magam szeretem elkészíteni, akkor ugyanis nem kell naphosszat az üveggömböket vagy a kávézaccot bámulni, amíg abban megjelenik végre valaki.
Ma például egy csoki csodát ajánlanék figyelmetekbe, amely viszonylag egyszerűen elkészítheti és az íze, igazi orgia az ízlelőbimbóink számára.

CSODÁS GYÜMÖLCSÖS CSOKITORTA


Hat tojás sárgáját, hat kanál cukorral addig keverünk, amíg a massza kifehéredik. Hozzáadunk két kanál tejet, 5 deka olvasztott vajat, 1 evőkanál mandulaaromát, 10 evőkanál darált diót, 3 kanál lisztet, 2 evőkanál kakaóport, 1 sütőport, apró kockákra vágott aszalt gyümölcsöket, illetve friss almát, meggyet, valamint egy kávéskanál fahéjat. A masszához keverjük a hat tojás fehérjét persze kemény habbá verve. A masszát tortaformában 220 fokon kb. fél órát sütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk, és csoki krémmel töltjük. Ehhez 1 tábla fekete csokoládét felolvasztunk, hozzáadunk 1 evőkanál vajat, és amikor kihűlt, hozzákeverünk 1 tejszínt kemény habbá verve. A torta tetejét csokival vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése